Monday, July 31

Zemljevid Slovenije

Na Najdi.si je nov zemljevid Slovenije. To je odličen produkt za uporabnike. Iz oglaševalskega vidika bo to v prihodnosti verjetno najbolj lokaliziran spletni oglaševalski produkt. Vsekakor bo zanimiv za vse gospodarske dejavnosti.












V okviru iskalnika Najdi.si je na voljo nova brezplačna storitev - iskanje po zemljevidu Slovenije. Uporabniški vmesnik omogoča uporabo miške pri pomikanju po zemljevidu in spreminjanju merila, kar je uporabnikom podobnih rešitev že dobro znano. Iskalnik ponuja iskanje z različnimi lokacijskimi pojmi, kot so kraji, ulice, naslovi ter nazivi podjetij in drugih organizacij.

V prvi različici je pokritih 5.895 krajev, 15.195 ulic, 501.378 naslovov in 173.479 podjetij. S posebnimi ikonami zemljevid prikazuje tudi 2.330 interesnih točk, kot so pošte, parkirišča, bencinski servisi in podobno. Zemljevid lahko prikažemo čez celoten zaslon in ga natisnemo.

Storitev iskanja po zemljevidu, ki je trenutno v preizkusni (beta) različici, bo v prihodnosti doživela tudi nekatere nadgradnje, kot so iskanje iskanje po različnih zemljepisnih pojmih, interesnih točkah, računanje razdalj in poti med kraji ipd.

( vir: www.monitor.si )

NAZAJ

1 Comments:

At 08 October, 2006, Anonymous Anonymous said...

To velja dokler ne bo google maps-ov za Slovenijo. To zna biti dokaj kmalu - http://tinyurl.com/m853p

 

Post a Comment

<< Home